Project Blantyre Girls Home

 

Blantyre Girls Home is gevestigd in Namiyango, Blantyre. Op dit moment wonen er 12 meisjes tussen de 14 en 21 jaar. Deze meisjes hebben een achtergrond van prostitutie omdat dat de enigste mogelijkheid was om de eindjes aan elkaar te knopen of komen van huizen waar er sprake is geweest van ernstige mishandeling.

De visie van het tehuis is er voor te zorgen dat de kinderen een veilige plaats hebben om te leven, een plaats van herstel en een plek waar ze de mogelijkheid krijgen om een nieuwe start te maken.

Het project heeft al veel positieve media aandacht gekregen via kranten en televisie en wordt gezien als een voorbeeld door de Social Welfare Department of Blantyre. Zij hebben er ook voor gezorgd dat meer mensen opgeleid worden, op de kosten van de overheid, om te kunnen werken in de tehuizen.

Het is onze droom dat meer tehuizen gestart mogen worden in alle grote steden van Malawi omdat kinderprostitutie een steeds groter wordend probleem wordt in Malawi en al deze meiden een nieuwe start verdienen!

Onderstaand een persoonlijk verhaal van een van de meisje.

Sheila

Ze is een wees en werd verzorgd door haar grootmoeder totdat ze door

haar werd beschuldigd van hekserij en uit huis werd gezet. Ook alle andere familieleden sloten de deuren voor haar omdat ze bang waren door haar vervloekt te worden. Om te kunnen overleven heeft ze met een aantal mannen geslapen, vaak voor minder dan 1 euro.