Shelter for Life (de verloren kinderen van Erbil)

 

shelterforlifeMission to the World is gevraagd om iets te betekenen voor de kinderen in Erbil, de hoofdstad van Koerdistan, waar veel kinderen die uit de christelijke omgeving van Mosul (Ninevé) komen, op straat leven. Kinderen die gevlucht zijn, omdat hun ouders gedood zijn of hen zijn kwijtgeraakt. Gezien de passie van Suhaila Sawa, een Koerdische uit dit gebied, heeft MttW hier positief op gereageerd. In de Naam van Jezus willen wij Suhaila en haar medewerkers actief ondersteunen om de kinderen in Erbil en omliggende dorpen te helpen.

Wij denken hierbij aan hulptransporten, opvang van de kinderen (bijvoorbeeld in een weeshuis), psychologische hulpverlening voor traumaverwerking, enzovoorts. Met de plaastelijke overheid hebben wij contacten in hoeverre wij een christelijk centrum voor hulpverlening, ‘Shelter for Life’, kunnen openen. In de berichten op deze website kunt u de vorderingen volgen. Daarnaast is voor dit project een speciale website Mission to the World in het Engels geopend en een Facebook pagina.

Onderstaande link geeft een youtube filmpje, waarin u de christelijke Koerdische zanger Elind kunt zien, toen hij deze kinderen bezocht.

https://www.youtube.com/watch?v=tW14W5VDafc

Voor de donaties: IBAN: NL15INGB0005795209, tnv SAZ, Leeuwenberg 2, Pijnacker.
Met vermelding: Shelter

Dank voor uw steun.