May 182018
 

Zondag 13 mei heeft Peter gepreekt over schapen. Het gaat in de Bijbel vaak over schapen. Zelf zou Peter liever geen schaap zijn, maar de Bijbel zegt dat je het toch bent. En als je jezelf goed wilt kennen, helpt het als je jezelf dit realiseert. Op maandag bezocht Peter de familie Miron in Constanta, een familie die hij al lange tijd kent en ondersteunt. In al die jaren heeft zich een goede relatie ontwikkeld tussen deze familie en Peters eigen familie. Dochter Estera Miron, een voormalig sponsorkind, zal zaterdag 19 mei gaan trouwen. Peter en Yvonne mogen dit bijzondere moment in haar leven meebeleven.

May 122018
 

Peter en Yvonne logeren in een gasthuis gebouwd door schoonzoon Romy. Dit gasthuis is opgezet in overeenstemming met de regels van de Roemeense overheid voor zogenoemd ‘agrarisch toerisme’. Geïnteresseerden kunnen hier nu vakantie vieren. Het huis ligt vlakbij Suceava, de oude hoofdstad van het middeleeuwse koninkrijk Moldavië. Peter en Yvonne horen tot de eerste bezoekers van dit splinternieuwe gebouw. Ondertussen werkt de schoonfamilie in Suceava aan de auto.

May 112018
 

Vijf jaar geleden is er een bijzondere vrouw komen wonen in het dorp Catina. Ze heet Sanja (rechts op de foto) en heeft een wekelijkse kinderclub opgericht voor de kinderen van het dorp. Peter en Yvonne hebben haar kleurpotloden en andere benodigdheden voor kinderwerk gebracht, gedoneerd door mensen in Nederland. In het dorp is inmiddels een kleine kerk ontstaan, met negen bezoekers. Eén van hen is een zigeunermeisje. Het Lichaam van Christus heeft onze aandacht nodig, dus bid voor deze beginnende gemeente. Peter en Yvonne logeerden bij de familie van Adriana in Cluj. Adriana (links op de foto) is een vrouw die erg belangrijk is voor het kerkenwerk  in Catina.