Oct 272016
 

De dag begin zo goed. We gingen naar het kinderziekenhuis om baby Lemuel te bewonderen en zouden daarna Farzana, de moeder die in ander ziekenhuis lag, opzoeken. We mochten niet allemaal tegelijk naar binnen, maar een voor een wel. De Heer bepaalde anders en terwijl we op de gang wachtten kwam de baby langs. Dus allemaal tegelijk kijken. Daarna op zaal.

Heel veel kinderen samen, vijf per perspexbak. Elk kind met een probleem. We baden voor het kind en ook nog voor een andere baby. Op de gang baden we met nog meer vrouwen waaronder twee moslimvrouwen. Een getuigde al direct dat haar hoofdpijn verdween en zij de vrede van God ervaarde. Daarna wat koffiedrinken en wat eten, voordat we naar Farzana zouden gaan. Onder de koffie kwam het bericht dat de baby overleden was. Dat sloeg in als een bom.

Na deze verschrikkelijke gebeurtenis moet de baby dezelfde dag begraven worden. Op de binnenplaats van het huis werd de baby gelegd en iedereen kon langskomen. Mannen verdrietig en vrouwen huilen. De straat werd afgezet en omgebouwd tot kerkruimte. Een algemeen gebruik hier, of je nu moslim bent of christen. De dienst op straat. Gelukkig was het aggregaat er nu en het lichtsysteem. In het donker gingen we naar de begraafplaats toe en hebben we Lemuel begraven. En dan te bedenken dat de moeder van Lemuel nog van niets weet.

Wat moet je hiermee aan? Wellicht betekent zendeling zijn lief en leed delen, net als in een huwelijk.

Nog meer dan in Malawi ervaar ik hier dat rijk zijn relatief is. En precies zoals in de gelijkenis van de rijke jongeman, kan rijkdom je blokkeren op de weg naar God.

20161026_pakistan15-klein20161026_pakistan16-klein

 

Oct 252016
 

Toen ik, nadat ik in Lahore op pad was geweest om voor twee jonge mensen te bidden, thuiskwam bij de familie Sarfraz was het prive-schooltje voor kinderen alweer begonnen. Kinderen die niet naar school gaan, krijgen hier een paar uur les per dag. Fijn dat het kan, maar wat een armoede. De dochters van Sarfraz wisselen elkaar af bij het geven van de les. Vandaag was het de beurt van Anita, 17 jaar oud en bijna een volwaardige moeder en onderwijzeres.

Peter

20161024_pakistan13-klein

Oct 252016
 

Begin deze week heb ik 20161024_pakistan12-kleinde tweede pastorale conferentie afgesloten. Iedereen was zeer verguld met de lesstof en wilde ook graag een certificaat hebben. Mooi dat je op deze manier kunt laten zien dat God barmhartig is.

Peter