Jan 182016
 

We kijken terug op een bemoedigende week, waarin we vijftig voorgangers en leiders uit twintig verschillende gemeentes mochten onderwijzen. Erwin gaf les over het to stand komen van de Bijbel en de inspiratie en betrouwbaarheid van de Bijbelse canon zoals wij hem kennen. In deze tijd, waarin steeds weer zogenaamd ‘nieuwe’ Bijbelboeken opduiken, is het belangrijk om te weten hoe deze zijn onstaan en waarom ze nooit als betrouwbaar werden beschouwd door Gods kinderen. Daarnaast gaf Erwin les over hoe God zijn verlossingsplan van Genesis tot Openbaring uitwerkte. Peter gaf een aantal lessen over de vijf talen van de liefde en over verwondingen in het hart. Irene gaf haar getuigenis. Dit heeft veel mensen aangesproken. Nicole bracht een korte maar krachtige boodschap over Godsvertrouwen en gehoorzaamheid. De deelnemers waren leergierig en hongerig naar meer. Zodra God het mogelijk maakt, hopen we weer naar Kisii te gaan om meer te onderwijzen.

20160113_Kenia07 (klein)

Jan 112016
 

Vrijdag 8 januari 2016 zijn de evangelisatiebijeenkomsten in Kisii begonnen. Helaas had Erwin buikloop en gingen Peter en Nicole zonder hem naar de openluchtdienst, die drie uur later begon dan gepland. Ondanks de organisatorische chaos kwamen er twee mensen tot geloof.

20160108_Kenia02 (klein)Op zaterdag waren er zo’n honderd kinderen en een stuk of twintig volwassenen. En Irene trok met haar clownsact veel bekijks. Ondanks drie bekeringen hadden we toch het gevoel van geestelijke weerstand. Maar we bleven bidden voor een doorbraak.

En God is goed! We kregen de doorbraak waarom we hadden gebeden. Tien mensen keerden zich af van een leven zonder Christus naar een leven in navolging van Hem. We waren allemaal zó blij om dit mee te maken. Nicole heeft ook nog kort gesproken en een getuigenis gegeven. Verder waren de kinderen weer heel blij met Irene’s clownsact. Al met al een geweldige dag.

20160109-Kenia04 (klein)

Jan 042016
 

Erwin en Peter zijn nu in Kenia. Na een paar dagen acclimatiseren, hebben zij op zondag 3 januari 2016 gesproken in plaatselijke kerken in Eldoret. Peters boodschap werd zo goed ontvangen bij de plaatselijke pinkstergemeente dat ze daar nu gelijk twee dagen leiderschapstraining geven. Ook Erwins boodschap werd goed ontvangen in de Anglicaanse kerk, waarvan zijn vrouw Nicole lid is. Deze kerk heeft daarom ook gevraagd of ze daar in de toekomst trainingen kunnen geven. ‘s Middags waren Erwin en Peter te gast bij de ouders van Nicole en werd Erwins verjaardag gevierd. Al met al was het een zeer gezegende zondag. Graag gebed voor de komende trainingen en evangelisatiebijeenkomsten.

Kenia 2016 03 (klein)