Jul 092015
 

Nadat wij terug waren uit Catina om daar de gezinnen te bemoedigen, hebben we met Miemie (ik begrijp nu dat dit ook een beetje mama betekent) twee dagen lang zeven gezinnen bezocht in Oradea. Een gezinsbezoek duurt meestal een uur. We vertellen eerst wie we zijn, om het ‘ijs’ te breken, want je bent toch een vreemdeling die zomaar binnen komt vallen. Tegenwoordig worden de mensen meestal al gebeld dat we komen. Gelukkig zijn de oude telefoons en de belkosten in Roemenië belachelijk laag. Iets wat vroeger wel anders was. Toen waren telefoonkosten juist torenhoog.

Peter in Roemenië 2015B (klein)Bemoediging
Als we al eens eerder geweest zijn, weten de mensen zich ons wel te herinneren en is het ijs sneller gebroken. Daarnaast nemen we wat kleding mee en snoep voor de kinderen. Aan het eind geven we wat geld. Dit gaat overigens bij ieder gezin toch weer anders. De meeste keren lukt het dan om goed met de mensen te bidden en vragen te stellen over hun geloof, zodat we hen echt verder helpen. Nu kwamen bij de bezoeken twee mensen tot geloof en mochten we enkelen wijzen op de doop op grond van persoonlijk getuigenis en de vervulling met Gods Geest. De bemoediging lukt alleen als we van hen houden en goed naar de stem van de Heilige Geest luisteren. Niet wat voor ogen is, of soms aannemelijk lijkt, is belangrijk voor de Heer. De Heer kijkt in het hart van de mensen en dat kunnen wij niet. De Heilige Geest bepaalt wat er gebeurt

 Blij verrast
Na de bezoeken bidden we nogmaals voor alle bezochte mensen als we  thuis   zijn. Daarna mogen we het verder aan God overlaten. We hoeven Zijn werk niet verder te controleren, maar mogen blij verrast zijn als we de volgende keer weer iets positiefs opmerken. Verlangend zien wij uit naar de volgende reis die D.V. in september zal plaatsvinden. Ik, Peter, zoek nog een reisgenoot. Dit keer ging mijn vrouw mee, maar voor de volgende keer, de tweede reis in het jaar, mag een ander het stokje overnemen.

??????????????

Jul 092015
 

Peter en zijn vrouw Yvonne zijn weer op zendingsreis naar Roemenië geweest. Dit keer van 19 juni tot 5 juli. Ze reisden naar Oradea en Cluj, twee steden in het noordwesten van Roemenië.

Tijdens de reis met Roel in september 2014 werd ook Catina bezocht, een klein armelijk plaatsje in de buurt van Cluj. We wilden dit graag opnieuw bezoeken, omdat we toen veel voor mensen konden bidden en we het gevoel hadden dat er bijzondere dingen gebeurden. Bij dit hernieuwde bezoek konden we weer dezelfde gezinnen bezoeken en hen een voedselpakket geven.

Huissamenkomst
Het was bijzonder om verschillende getuigenissen te horen, zoals een vrouw die na gebed haar woede en agressie kon loslaten. Ze vertelde dat ze ervoer dat na het gebed een soort zwarte deken haar verliet. Ook dit keer kwam iemand tot nieuw geloof, de vorige keer twee personen. Sinds een paar maanden wordt er een huissamenkomst gehouden in het huis van Sanja Cristea Tiberian. Een bijzondere vrouw die door de Geest geleid liederen maakt en deze samen met haar zoon ten gehore brengt. Hij bespeelt het keyboard, zij zingt. Haar bijzondere liederen zijn te horen op youtube. Een aanrader om eens naar te luisteren.

Bruiloft
Naast dit bezoek aan Catina waren we op de bruiloft van Alina en George. Meer dan tien jaar lang was Alina sponsorkind van Peter en Yvonne. Fijn dat we zo’n mooie ontwikkeling meemaken in een mensenleven en dat hulp goed terechtkomt. Voorafgaand aan de bruiloft bezochten we met hulpgoederen enkele gezinnen in Oradea, samen met Mimmie Mut. Een bijzondere vrouw en contactpersoon van Oost Europa Zending met een warm hart voor zigeunergezinnen. U leest hier meer over in een volgend stuk.

Peter in Roemenië 2015A (klein)

 

 

 

 

 

Peter in Roemenië 2015A2 (klein)