May 152015
 

Ik zit nu met een dankbaar hart op de JKI luchthaven van Nairobi te wachten tot ik het vliegtuig terug naar Nederland kan nemen. Ik hoorde net nog van de voorganger in Kisii dat er sinds zondag nog meer mensen tot inkeer zijn gekomen als gevolg van de revivals die we hebben gehouden. Ik ben ook dankbaar dat ik gisteren een dag met mijn goede penvriendin Joyce heb mogen doorbrengen en dat het zo goed tussen ons klikt dat we (DV) naar een toekomst samen gaan uitkijken. Ik ben ook dankbaar omdat ik het goede nieuws heb ontvangen dat ik een leuk huisje in Gouda kan huren. Iets wat voor mij een enorme gebedsverhoring is. Al met al heb ik veel om dankbaar voor te zijn.

Erwin

????

May 132015
 

Het gaat hier in Kisii wel wat anders dan in de kerk in Nederland. De nieuwe volgelingen van Christus worden direct, of een paar dagen na hun bekering gedoopt. Op zondag hebben we acht mensen mogen dopen in de plaatselijke rivier. Maandag is het niet van prediking gekomen en heb ik het bij een kinderdienst moeten laten, omdat ook The Passion of the Christ werd vertoond en het anders veel te laat zou worden. Toch hadden we een hele goede tijd met elkaar en kwamen er naast ruim 50 kinderen ook nog zo’n 10 volwassenen meeluisteren en meedoen.

Erwin

Sommige kinderen stonden al een uur  te wachten ...

Sommige kinderen stonden al een uur te wachten …

May 092015
 

Afgelopen dinsdagavond ben ik in Nairobi aangekomen, de hoofdstad van Kenia. Ik gebruikte de volgende dag om de stad een beetje te leren kennen. Ik had al meteen een bemoedigende ervaring toen ik iemand die ik online counsel tot Christus terug mocht brengen. Donderdagochtend haalden mijn contact Hellen en haar vriend mij op. We maakten de busreis naar Kisii, waar we pas tegen de avond aankwamen. Vrijdag begonnen we de eerste openlucht ‘revival’, maar het regende hevig. Uiteindelijk waren er maar iets van 12 volwassenen en rond de 50 kinderen. Ik heb toen ter plekke het programma aangepast en een soort zondagschool gedaan. De kinderen vonden het geweldig en ook de volwassenen vonden het erg leuk. Daarna begon de ‘kerkdienst’. Ik sprak kort vanuit Lukas 15 over de liefde van de Vader voor de ‘Verloren Zoon’. Na afloop kwam een oude vrouw naar ons toe die vertelde dat de boodschap haar had aangesproken en dat ze haar vertrouwen op God wilde stellen voor haar redding en graag Christus wilde gaan navolgen.

De komende dagen gaan de revivals gewoon door ondanks de regens. Wat mij betreft is één waardevol en door God geliefd mens die zich tot Christus keert reeds alle moeite waard.

Erwin