Feb 252015
 

Na een lange vlucht met veel slaapgebrek zijn we aangekomen in Blantyre. Het is bewolkt en het is nog steeds regentijd. Gelukkig regent het maar af en toe en het is niet zo warm. Maar 28 graden. Dus net uit te houden. Toen we de aankomsthal uitliepen, stonden daar de nodige mannen klaar, die graag onze koffers wilden dragen. Dat was echter niet nodig, omdat we opgehaald zouden worden. Sevana en Samantha stonden ons met Erwins kleinkinderen op te wachten. Die renden direct naar hem toe. Zelden zag je zulke verbaasde gezichten toen die ene blanke man tussen al die zwarte mannen zó verwelkomd werd door zwarte kleine kinderen. De gezichten waren een videootje waard.

Erwin in overleg met een plaatselijke pastor.

Erwin in overleg met een plaatselijke pastor.

 

 

 

 

 

 

We zitten nu hier in Blantyre en zijn voortdurend bezig met het regelen van de bezoeken voor de komende dagen. Broeders komen ons opzoeken en er worden afspraken gemaakt. Malawi is echt een arm land. Er is ‘s avonds geen verlichting en de hoofdstad heeft slechts een paar asfaltwegen. Toch wonen hier 1.5 miljoen mensen. De mensen leven overdag op straat en gaan zodra het donker wordt om 18.00 uur naar binnen, omdat de nacht vrijwel meteen valt. Buiten lopen is niet slim, want overal zitten onverwachte gaten in de weg. Ik moet nog wennen aan het eten hier. Het vlees wordt altijd helemaal doorbakken en smaakt daardoor te droog. Jammer, want vlees is hier duur en wordt beslist niet elke dag gegeten.

 
Een groet uit Malawi,
Peter Edelenbosch

Shingi en Sevana zijn vorig jaar een koffieshop gestart om extra geld in te zamelen.

Shingi en Sevana zijn vorig jaar een koffieshop gestart om extra geld in te zamelen.

Feb 242015
 

Nadat we op zondagmorgen 22 februari 2015 waren uitgezonden door Rafael Gemeente Joel in Zoetermeer, bracht onze Mission to the World collega Roel Brandsma ons naar Schiphol. Eerder waren we ook al uitgezonden door Oost Europa Zending, voor wie we een project gaan afronden in Malawi, en kregen we de zegen mee van de huisgemeente in Oosterheem en van Evangelische Gemeente Menorah. Als ik dan bedenk dat mijn ticket door een Rooms-Katholieke broeder is gekocht en dat de kosten van ons verblijf en de conferenties door giften van mensen uit velerlei kerken zijn gedekt, dan zie ik in deze zendingsreis een geweldig getuigenis dat zending een zaak is van het héle lichaam van Christus.

Erwin in de rij voor het vliegtuig op de luchthaven van Adis Abeba, Ethiopië.

Erwin in de rij voor het vliegtuig op de luchthaven van Adis Abeba, Ethiopië.

 

 

 

 

 

 

Peter en ik zijn dus niet de enigen die zich beschikbaar stellen om door God gebruikt te worden, maar allen die aan deze reis hebben bijgedragen. Jezus zegt dat wie slechts een beker water aan een eenvoudige dienstknecht van God geeft, daarvoor loon zal ontvangen. Wij geloven dat alle zegen die we mogen brengen in de komende weken ook door hén is gebracht. De voeten die het goede nieuws brengen, kunnen alleen functioneren in connectie met de rest van het lichaam van Christus. Zo geven we Hem de eer, door als een eenheid Hem en de mens in nood te dienen in het allerarmste land ter wereld – Malawi.

Erwin van der Meer

Na een lange afwezigheid weer face-to-face contact met Sevana en Samantha.

Na een lange afwezigheid weer face-to-face contact met Sevana en Samantha.