Apr 212014
 

Afgelopen Goede Vrijdag is de zesdelige tv-serie over kinderrechtenschendingen ‘Peter R. over de Grens’ van start gegaan. Elke vrijdagavond van 18 april tot 23 mei, wordt een aflevering uitgezonden om 21.25 uur bij de AVRO/TROS op Nederland 1. Het project van Kyampisi Childcare Ministries in Oeganda dat afgelopen vrijdag in beeld kwam is een project waar ik persoonlijk aan heb mee gewerkt in 2011. Daarnaast komt in ėėn van de volgende afleveringen ons meisjeshuis voor ‘heksenkinderen’ in Malawi in beeld.

Erwin van der Meer

Apr 182014
 

Op Goede Vrijdag, 18 april 2014, ging eindelijk de televisieserie ‘Peter R. over de Grens’ van start. In deze serie probeert misdaadjournalist Peter R. De Vries verschillende, vaak verschrikkelijke, misstanden aan de kaak te stellen die zich in bepaalde landen in ontwikkeling voordoen. Met name waar het kinderen betreft. De uitzending is om 21.30 uur op Nederland 1.

Dit is het televisieprogramma waarvoor vorig jaar ook bij ons in het opvanghuis in Malawi is gefilmd. De eerste aflevering betrof het bijgeloof in Oeganda dat leidt tot ontvoering en verminking van, en zelfs moord op, kinderen door traditionele medicijnmannen. Kinderoffers worden geacht geluk en gezondheid te brengen. Klinkt een beetje zoals Malawi, maar heeft ook weer eigen specifieke kenmerken.