Mar 222014
 

Open brief aan de gemeente van Jezus Christus in Nederland                                                22 maart 2014

Dierbare broeders en zusters in Christus,

In 1993 ben ik door Rafael gemeente Joel in Zoetermeer uitgezonden naar Afrika. Ik heb daar vervolgens 20 jaar als zendeling gewerkt onder de allerarmsten en verstotenen van Zimbabwe en Malawi. Er zijn in deze tijd veel mensen tot geloof en geloofsverdieping gekomen. En er kwamen in deze landen een aantal opvangcentra tot stand die straatkinderen en mishandelde kinderen opvangen. De opvanghuizen in Zimbabwe zijn al vele jaren onafhankelijk, maar het opvanghuis in Malawi staat op het punt van sluiten door geldgebrek.

Het zou heel jammer zijn als dit huis moet sluiten, want het is een uniek project. Het opvanghuis is uniek omdat het mishandelde meisjes opvangt die het slachtoffer zijn van seksueel en ritueel geweld. Door de jaren heen hebben vele meisjes hier genezing ontvangen en Christus leren kennen. Het huis wordt zeer effectief gerund door mijn oudste dochter Sevana en haar man Shingayi, die als tentenmakers zelf in hun eigen bescheiden onderhoud voorzien met een klein bedrijfje. Het tehuis kan op deze manier met een heel klein budget van slechts 500 euro per maand rondkomen. Toen het project vorig jaar door documentairemaker Peter R. de Vries en zijn team werd bezocht, waren zij onder de indruk van hoe goed de meisjes verzorgd en geholpen werden. Een geweldig getuigenis.

De inkomsten voor dit project zijn echter dusdanig teruggelopen, dat maar ongeveer de helft van het benodigde bedrag per maand binnenkomt. Dit is onvoldoende om de kinderen goed op te vangen en te verzorgen. Stichting Afrika Zending heeft zelf helaas geen liggende gelden om in te springen, maar stuurt alle donaties altijd door naar de projecten waar deze voor gegeven zijn.  We hadden gehoopt dat de uitzending van de documentaire zou helpen bij de fondsenwerving, maar deze is tot nu toe nog niet uitgezonden. We hebben nu tot eind april om alsnog voldoende fondsen te werven voor dit project. En daarom doen we een beroep op u om dit mooie werk te ondersteunen met een maandelijkse of eenmalige gift.

De medewerkers van Stichting Afrika Zending zijn uiteraard bereid om een presentatie te komen doen over dit project en/of te spreken in de gemeente.

Als u naar vermogen iets kunt bijdragen om deze kinderen in nood te helpen dan danken wij u hartelijk.

Met vriendelijke groet,

Erwin van der Meer

Directeur

Mission to the World/Stichting Afrika Zending
Leeuwenberg 2
2641 MD  Pijnacker
telefoon: 06 539 64 936
email:info@afrikazending.nl
website: www.afrikazending.nl

KvK: 27193130
ING: 57.95.209            IBAN: NL15INGB0005795209                BIC: INGBNL2A

PS. Bent u geïnteresseerd in onze nieuwsbrief? Dan kan u zich aanmelden via bovenstaand emailadres.