Sep 232014
 

Zondagochtend bezochten we de kerkdienst in de Biserica Farul, oftewel de Vuurtorenkerk, een plaatselijke pinkstergemeente waarvan onder andere de familie Miron lid is. Het ging er iets anders aan toe dan in de gemeente in Oltenita, maar het typische tegelijkertijd bidden door de hele gemeente gebeurde ook hier. Het was een beetje feest want een voormalige voorganger, die in het noorden een nieuwe gemeente heeft gesticht, was aanwezig, evenals een Amerikaanse evangelist en Peter zelf natuurlijk.

De nieuwe eerstejaars studenten worden voorgesteld tijdens de opening van het schooljaar.

De nieuwe eerstejaars studenten worden voorgesteld tijdens de opening van het schooljaar.

De gasten van Farul waren naar Constanta gekomen ter ere van de opening van het nieuwe schooljaar van de School voor Cross Culturele Activiteiten. Ook Peter en ik waren aanwezig bij het voorstellen van de 29 eerstejaars in een grote kerk in Agigea. De jongste is 19, maar er begonnen ook twee echtparen van boven de veertig aan de opleiding. De opleiding duurt twee jaar. Daarna worden de studenten uitgezonden, met name naar landen die moeilijk te bereiken zijn met het Evangelie. Vandaar ook de wat vage naam van de school. Vroeger ging men nog wel eens als eenling, maar inmiddels wordt ervoor gezorgd dat er in ieder land een team aanwezig is, want de ervaring leert dat het anders soms erg moeilijk is om vol te houden.

Natuurlijk werden we na de opening uitgenodigd om met de studenten en schoolleiding te dineren. Zo mochten we verschillende jonge mensen ontmoeten en bemoedigen.