Sep 202018
 

Van 13 tot 15 september deed ik een conferentie in Oeganda, een buurland van Kenia. Bernard, een Afrikaanse broeder die ik leerde kennen in Linz (Oostenrijk), had mij de richting naar mijn eerste contact gewezen. Je hebt veel geloof nodig om naar dit land te reizen, gezien alle moeite die het je kost. Zal de Heilige Geest me echt mensen op mijn pad sturen die de counseling cursus willen volgen? Zullen het gezegende bijeenkomsten worden? Je doet echt een stap in geloof.

Pastor Frank was mijn contact. Al snel noemde hij me ‘vader’ en ik hem ‘zoon’. Zulke relaties komen veel voor in Afrika. Het geeft je openheid jegens anderen en een gevoel van verantwoordelijkheid. Ik kan het goed vinden met pastor Frank. Hij is de co√∂rdinator van de ‘Pentacostal Church in Uganda and Congo’ (de pinksterkerk dus). Echt een man van God, die alles overheeft voor het koninkrijk van God. De conferentie is wonderbaarlijk gezegend.

 

 

 

 

 

Peter Edelenbosch