Sep 182018
 

Vandaag het vijfde verslag van mijn reis door Kenia en Oeganda. De eigenaar van het hotel waar ik vorig jaar logeerde, had me uitgenodigd om wanneer ik terugkwam een bezoek te brengen aan zijn kerk in Kisumu. Die zou dan zorgen voor accomodatie en dergelijke. Wat is het toch geweldig om overal waar je komt mensen te leren kennen die je willen helpen. Mijn broeder James bracht me naar een dorp met zo’n ingewikkelde naam, dat ik hem niet heb kunnen onthouden. Er zou daar een bijeenkomst gehouden worden. Helaas was die al afgelopen toen we er aankwamen. Het was nacht geworden en de plek was moeilijk te vinden en bleek veel verder weg te zijn dan we hadden ingeschat. Het programma werd de volgende dag echter voortgezet door het missieteam uit Nairobi. Zo kon ik toch tijdens de zondagochtendbijeenkomst en in de middag. Opnieuw waren de mensen heel open. De bijeenkomst was in het centrum van het dorp. Ik ontmoette een aantal broeders met de visie om alle 42 verschillende stammen in Kenia in hun eigen taal met het evangelie te bereiken. Kenia is inderdaad een heel groot land. Ik heb contact gelegd met deze broeders, wie weet heeft God mij deze kans gegeven voor de volgende keer.

Peter Edelenbosch