Sep 122018
 

Dit is mijn vierde verslag over mijn reis in Kenia. Vandaag wil ik wat vertellen over het eten hier. ‘s Morgens eet je vaak wat er over is gebleven van de avond ervoor. Zo niet, dan eet je doorgaans een stuk brood en je drinkt er thee bij. Die is op zijn Engels klaargemaakt, sterk met veel melk erin. Op het brood smeer je margarine en soms komt er een ei op. ‘S Middags eet je nsima met groente. Nsima is een dikke pap, gemaakt van witte mais. In Kenia is mais wit in plaats van geel. En als avondeten eet waarschijnlijk weer hetzelfde.

Je eet met je handen. Als de maaltijd begint komt één van de kinderen met warm water dat hij of zij over je handen uitgiet. En na afloop was je je handen nog een keer. In de meeste snackbars en restaurants is een kraantje om je handen onder te wassen. Er hangt meestal geen handdoek of iets dergelijks bij.

Als je geluk hebt, krijg je een banaan. Eet smakelijk!

Peter Edelenbosch