Nov 142017
 

Op dinsdag 14 november hebben Peter en Roel een deel van de meegenomen hulpgoederen (kleding) mogen uitdelen aan enkele zeer arme Roma families in (de omgeving van) Oradea. Daarna hebben ze voor de gezinnen gebeden en de individuele gezinsleden gezegend. Ze zijn daarbij begeleid en vertolkt door Mimi Mut, de plaatselijke medewerkster van Oost Europa Zending. Mimi is verbonden aan Casa Lumina in Oradea, een christelijk centrum voor hulp aan mensen die nergens anders terecht kunnen, met name die uit de Roma (zigeuner) bevolking. Er is plaats voor kinderen om huiswerk te maken, er wordt hulp verstrekt aan alleenstaande moeders, op zondag komt er een zigeunergemeente samen in het gebouw en er vinden vele andere activiteiten plaats. De gezinnen die vandaag de kleren in ontvangst namen zijn opgenomen in een kinder sponsor plan. Dit bestaat al vele jaren en is het project waarvoor Peter (in 1992) zijn allereerste reis naar Roemenië maakte. Op woensdag reizen Peter en Roel door naar Suceava, een reis van nog eens 700 kilometer.