Jul 092015
 

Peter en zijn vrouw Yvonne zijn weer op zendingsreis naar Roemenië geweest. Dit keer van 19 juni tot 5 juli. Ze reisden naar Oradea en Cluj, twee steden in het noordwesten van Roemenië.

Tijdens de reis met Roel in september 2014 werd ook Catina bezocht, een klein armelijk plaatsje in de buurt van Cluj. We wilden dit graag opnieuw bezoeken, omdat we toen veel voor mensen konden bidden en we het gevoel hadden dat er bijzondere dingen gebeurden. Bij dit hernieuwde bezoek konden we weer dezelfde gezinnen bezoeken en hen een voedselpakket geven.

Huissamenkomst
Het was bijzonder om verschillende getuigenissen te horen, zoals een vrouw die na gebed haar woede en agressie kon loslaten. Ze vertelde dat ze ervoer dat na het gebed een soort zwarte deken haar verliet. Ook dit keer kwam iemand tot nieuw geloof, de vorige keer twee personen. Sinds een paar maanden wordt er een huissamenkomst gehouden in het huis van Sanja Cristea Tiberian. Een bijzondere vrouw die door de Geest geleid liederen maakt en deze samen met haar zoon ten gehore brengt. Hij bespeelt het keyboard, zij zingt. Haar bijzondere liederen zijn te horen op youtube. Een aanrader om eens naar te luisteren.

Bruiloft
Naast dit bezoek aan Catina waren we op de bruiloft van Alina en George. Meer dan tien jaar lang was Alina sponsorkind van Peter en Yvonne. Fijn dat we zo’n mooie ontwikkeling meemaken in een mensenleven en dat hulp goed terechtkomt. Voorafgaand aan de bruiloft bezochten we met hulpgoederen enkele gezinnen in Oradea, samen met Mimmie Mut. Een bijzondere vrouw en contactpersoon van Oost Europa Zending met een warm hart voor zigeunergezinnen. U leest hier meer over in een volgend stuk.

Peter in Roemenië 2015A (klein)

 

 

 

 

 

Peter in Roemenië 2015A2 (klein)