May 092015
 

Afgelopen dinsdagavond ben ik in Nairobi aangekomen, de hoofdstad van Kenia. Ik gebruikte de volgende dag om de stad een beetje te leren kennen. Ik had al meteen een bemoedigende ervaring toen ik iemand die ik online counsel tot Christus terug mocht brengen. Donderdagochtend haalden mijn contact Hellen en haar vriend mij op. We maakten de busreis naar Kisii, waar we pas tegen de avond aankwamen. Vrijdag begonnen we de eerste openlucht ‘revival’, maar het regende hevig. Uiteindelijk waren er maar iets van 12 volwassenen en rond de 50 kinderen. Ik heb toen ter plekke het programma aangepast en een soort zondagschool gedaan. De kinderen vonden het geweldig en ook de volwassenen vonden het erg leuk. Daarna begon de ‘kerkdienst’. Ik sprak kort vanuit Lukas 15 over de liefde van de Vader voor de ‘Verloren Zoon’. Na afloop kwam een oude vrouw naar ons toe die vertelde dat de boodschap haar had aangesproken en dat ze haar vertrouwen op God wilde stellen voor haar redding en graag Christus wilde gaan navolgen.

De komende dagen gaan de revivals gewoon door ondanks de regens. Wat mij betreft is één waardevol en door God geliefd mens die zich tot Christus keert reeds alle moeite waard.

Erwin