Dec 122017
 

Drie revivaldiensten en een gewone dienst heb ik nu geleid. De revival was speciaal vanwege mijn komst georganiseerd. De mensen ter plaatse verplaatsten een crusade naar voren en veranderden hem in een revival. Ik maakte van alle diensten pastorale diensten. Revival is alleen maar mogelijk met het openstellen van je hart en Jezus zijn werk laten doen. In de eerste twee diensten mocht ik met iedereen bidden. In de derde liet ik het besluit dat de mensen mochten nemen vastleggen door middel van het zingen van het lied ‘Ik heb besloten Jezus te volgen’ terwijl wij rondliepen. Bij de vierde dienst gaf de Heer mij hetzelfde idee en pastor bisschop James eindigde met het speciaal bidden één voor één. Een flink aantal mensen waren tijdens alle diensten aanwezig. Wauw, zo krijg je een echte boost in je leven.

Peter

Dec 122017
 

Een paar dagen geleden ben ik in Nairobi aangekomen na een lange vlucht via Frankfurt. Ik zag in spanning uit wat Jezus zou gaan doen. Na een paar dagen rust en zelfreflectie kwam het er op neer dat ik betrokken was bij revivaldiensten bij het Christian Worship Centre in Ujoma, een deel van Nairobi.

Peter

Nov 192017
 

Afgelopen week zijn Peter en Roel in Suceava geweest. Suceava is de oude hoofdstad van het middeleeuwse vorstendom Moldavië. Een kleine natie die in de vijftiende eeuw een glorietijd beleefde onder vorst Stefan de  Grote (Stefan Cel Mare), in de regio een beroemde historische figuur. De ruïnes van het enorme kasteel van de vorsten zijn nog in de stad te vinden. Peter en Roel logeerden in het (bijna afgeronde) guesthouse van Peters schoonzoon Romy (man van Peters dochter Tirza), die leiding geeft aan een succesvol transportbedrijf. 

Het was de bedoeling om de rest van de hulpgoederen af te leveren aan een plaatselijk contact van het kindersponsorprogramma. Helaas was deze persoon echter al een hele tijd van huis in verband met een ernstige ziekte in de familie. Peter heeft toen contact gelegd met iemand anders die verbonden is aan het kindersponsorplan en hij heeft de hulpgoederen aan hem overgedragen. Peter en Roel brachten veel tijd door met de ouders van Romy, de familie Gulei. Ook bezochten ze het historisch museum van de regio Bucovina, waarin Suceava zich bevindt. Dit museum is zeker de moeite waard, het vertelt veel over de geschiedenis van de regio en heeft een interessante collectie van historische voorwerpen. 

Zaterdag reden Peter en Roel terug naar Oradea. In het plaatsje Huedin, minder dan 100 kilometer van het einddoel, veroorzaakte Roel bij het wegrijden van een parkeerplaats in het centrum een kleine aanrijding. Niemand raakte gewond, maar er was wel blikschade. Alles wordt netjes via de verzekeringen geregeld, maar de politie heeft Roels rijbewijs in beslag genomen. In Roemenië krijgt de veroorzaker van een ongeval namelijk al vrij snel een tijdelijke rijontzegging. Die geldt alleen voor Roemenië. Het rijbewijs wordt via diplomatieke weg naar de RDW opgestuurd. Dit kan echter best een lange tijd duren.

Zondag heeft Peter in de gemeente van Casa Lumina in Oradea mogen spreken. Hij heeft ook met verschillende gemeenteleden persoonlijk mogen bidden.